A. Inden afrejse

Nu er tiden snart inde til at jeg skal forlade Danmark, og drage mod et mere eksotisk sted, nærmere betegnet Hanoi i Vietnam.
Dette er selvfølgelig ikke, uden modstridende følelser som spænding, frustrationer, glæde og bekymringer.

Jeg er super spændt på, hvad der måtte komme, og har besluttet mig for at lade tingene være ukendt og uforberedt, men blot tage imod de oplevelser jeg måtte få, af denne rejse. Jeg er en person, som er vant til at have en kalender med aftaler der gerne rækker en uge ud i fremtiden. Det at have en struktureret hverdag, med forudsigelighed kan være rigtig rart, men har på fornemmelsen, at det ikke er sådan min hverdag kommer til at se ud i Vietnam. Jeg synes det er spændende at prøve, at vende op og ned på det man er vant til, og udfordre sig selv til det yderste, og hvor er bedre at tage hen end Vietnam, der har en helt anden kultur, end den vi kender i Danmark.

De kulturelle forskelle, som jeg vil opleve i Vietnam, handler ikke kun om hvorvidt jeg vil være i stand til at leve en strukturerede hverdag eller ej. Vietnam er ligesom Danmark et land med kultur, traditioner, værdier og normer der rækker langt tilbage i tiden, og det er langt fra de samme, som dem vi kender til herhjemme.

Jeg ser det som en udfordring at lære den Vietnamesiske kultur at kende, og med alt der måtte høre sig til af høflige gestuser, spise situationer, opdragelse, mænd og kvinders roller mm. Det at komme til en fremmed kultur, og skulle finde ud af, hvordan man begår sig og agere i dette samfund, tror jeg på bliver en prøvelse.

Det er ikke kun kulturen der bliver nyt for mig, også det at skulle bo i et hus sammen med fire andre piger er nyt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: